INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Actualizat in: Mai 2018
 
I.    CINE SUNTEM SI CARE ESTE OBIECTUL ACESTEI POLITICI?

1.    VESTIMENT EVOLUTIV este denumirea comerciala a societatii VESTIMENT EVOLUTIV S.R.L. cu sediul social in Bacau, Str. Castanilor nr. 1, bl.1, sc.A, et.9, ap.39, jud. Bacau, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J04/1392/1996 si avand cod fiscal RO9018630.
2.    Prezenta politica are drept obiect informarea dumneavoastra asupra activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate de VESTIMENT EVOLUTIV si se aplica tuturor prelucrarilor efectuate de noi, inclusiv interactiunii cu pagina noastra web www.vestimentevolutiv.ro
3.    VESTIMENT EVOLUTIV este permanent preocupata de asigurarea unei experiente de cumparare depline pentru Cumparatorii nostri. Astfel, depunem toate eforturile pentru a oferi Cumparatorilor nostri atat produse de calitate cat si informatii si indrumari post vanzare, respectiv: newslettere, invitatii la evenimente, campanii si oferte speciale, atat cu privire atat la produsele si activitatea noastra cat si la cele ale partenerilor nostri (denumite in mod colectiv „Newsletter”).

II.    CE FEL DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRAM?

4.    Colectam si prelucram doar acele date personale ale dumneavoastra care ne sunt necesare pentru a va putea oferi o experienta de cumparare de cea mai inalta calitate cu privire la produsele si serviciile noastre si utilizarea paginii noastre web. Astfel, datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include cu titlu de exemplu:
a.    date pentru identificarea dumneavoastra: nume, prenume, nume de utilizator;
b.    date de contact: adresa fizica, numar de telefon, adresa de email;
c.    date pe care ni le puneti la dispozitie cu ocazia crearii contului de utilizator pe pagina noastra web, inregistrarii, actualizarii datelor sau renuntarii la Newsletter, precum si cu ocazia inregistrarii si participarii la evenimentele organizate sau sprijinite de noi;
d.    date primite sau colectate cu ocazia vizitelor la magazinele noastre sau la evenimentele organizate de noi sau partenerii nostrii: pot include inregistrari video ale activitatilor desfasurate si accesului in aceste locatii;
e.    cont bancar si alte informatii financiare pentru desfasurarea relatiei contractuale, daca este cazul;
f.    date tehnice, inclusiv adresa IP: informatii despre accesul dumneavoastra pe pagina noastra web, in magazinul nostru online, in aplicatiile dezvoltate de noi sau accesarea Newsletterelor, materialelor si comunicarilor pe care vi le trimitem in contul de utilizator, telefonic sau pe e-mail;
g.    alte date pe care ni le puteti pune la dispozitie.

III.    CUM COLECTAM DATELE DUMNEAVOASTRA PERSONALE?

5.    VESTIMENT EVOLUTIV colecteaza in format fizic si electronic doar acele date personale pe care dumneavoastra ni le furnizati in mod voluntar, cat si informatiile disponibile din surse publice, astfel: a. in cazul achizitionarii de produse si servicii de la noi sau in discutiile prealabile achizitionarii acestora; b. prin intermediul paginii noastre web, cu ocazia inregistrarii in contul dumneavoastra de utilizator/client; c. prin inregistrarea dumneavoastra pentru primirea Newsletterului; d. atunci cand ne contactati prin e-mail, daca va exprimati interesul cu privire la bunurile si serviciile noastre sau daca va manifestati interesul de a colabora cu noi; e. in cazul in care ne intalnim la un eveniment si spre exemplu facem schimb de carti de vizita; f. cu ocazia accesarii altor informatii disponibile pe baza de inregistrare.
6.    Va reamintim ca aveti libertatea deplina de a ne furniza aceste date personale. Cu toate acestea, in lipsa acestora, desfasurarea raporturilor contractuale nu vor fi posibile.

IV.    CARE ESTE SCOPUL IN CARE VA PRELUCRAM DATELE PERSONALE SI CARE SUNT TEMEIURILE LEGALE ALE ACESTOR PRELUCRARI?

7.    Pentru orice prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal VESTIMENT EVOLUTIV va va informa asupra scopului in care se face respectiva prelucrare, cu titlu de exemplu astfel:
a.    Achizitionarea de catre dumneavoastra de bunuri: Prelucram toate datele personale pe care ni le puneti la dispozitie, precum si orice alte date care ne sunt necesare pentru vanzarea produselor noastre, cu respectarea prevederilor Termenilor si conditiilor VESTIMENT EVOLUTIV si ale dispozitiilor legilor in vigoare privitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal si cumpararea de bunuri, cat si pentru alte activitati si actiuni derivate din incheierea si executarea contractului.
b.    Comunicari si Newslettere: In situatia in care deja ne sunteti client/cumparator sau daca ne-ati contactat in scop profesional, prelucram datele dumneavoastra personale pe baza interesului legitim de a va transmite atat comunicari specifice, Newslettere, de interes pentru dumneavoastra cat si invitatii la evenimentele noastre si ale partenerilor nostri. Daca doriti sa va abonati la Newsletterul nostru, la momentul abonarii (prin intermediul paginii web sau prin alta forma de solicitare directa) va vom solicita consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor personale pentru a va putea furniza respectivele servicii la care ati solicitat abonarea;
c.    Organizarea de evenimente cu scop de promovare, instruire, scop stiintific sau profesional: Acestea pot include inregistrari video ale activitatilor desfasurate si ale accesului in locatii;
8.    Orice prelucrare a datelor dumneavoastra in scopurile mentionate anterior are la baza unul dintre urmatoarele temeiuri: 1. Executarea unui contract privind achizitionarea unor bunuri si/sau servicii, caz in care sunt prelucrate urmatoarele date personale: datele dumneavoastra de identificare (in calitate de client persoana fizica sau de reprezentat ori alt angajat al unui client persoana juridica) si datele de contact; 2.Indeplinirea unor obligatii prevazute in sarcina noastra de dispozitiile legale in vigoare (de exemplu: privind prevenirea si combaterea spalarii de bani si necesitatea cunoasterii clientului sau beneficiarului final), in masura indeplinirii conditiilor privind aplicabilitatea acestora – fiind prelucrate pe acest temei datele de contact si CNP-ul, seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului actionarilor sau asociatilor; 3. Consimtamantul, cu privire la transmiterea newsletterelor sau a invitatiilor la evenimentele VESTIMENT EVOLUTIV – pentru prelucrarea datelor dumneavoastra de identificare si de contact.

V.    CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRA CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL?

9.    Va reamintim ca in calitate de persoana vizata aveti urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale:
a.    Acces la datele dumneavoastra personale pe care VESTIMENT EVOLUTIV le prelucreaza.
b.    Obtinerea rectificarii acelor date personale inexacte prin contactarea VESTIMENT EVOLUTIV sau actualizarea lor prin contul de utilizator/client.
c.    Obtinerea restrictionarii prelucrarii datelor dumneavoastra personale atunci cand: a. contestati acuratetea datelor personale pe care noi le prelucram; b. prelucrarea datelor personale este ilegala; c. nu avem nevoie de datele personale pentru scopul in care facem prelucrarea, insa dumneavoastra solicitati pastrarea lor pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, sau d. va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra personale, cat timp verificam existenta interesului nostru legitim in prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.
d.    Portabilitatea datelor dumneavoastra personale, solicitand in acest sens ca VESTIMENT EVOLUTIV sa transmita, fie catre dumneavoastra, fie catre un alt operator de date, a unei copii a datelor dumneavoastra personale pe care le prelucram si pe care ni le-ati furnizat;
e.    Obtinerea stergerii datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru unul din urmatoarele motive: a. datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; b. va retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic sau alte motive legitime pentru prelucrare; c. datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; d. datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine VESTIMENT EVOLUTIV;
10.    Daca aveti orice nelamuriri sau intrebari cu privire la drepturile si prelucrarea datelor dumneavoastra personale sau daca doriti sa ne adresati vreo solicitare ori sa va exercitati oricare din drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor personale, va rugam sa ne contactati folosind datele de contact din finalul prezentei informari.
11.    Va asiguram ca vom analiza fiecare intrebare si fiecare solicitare cu atentie si va vom comunica raspunsurile si masurile luate in acest sens cat mai rapid posibil, insa nu mai tarziu de o luna de la momentul inregistrarii solicitarii dumneavoastra. Daca avem nevoie de mai multe informatii din partea dumneavoastra sau daca intampinam dificultati in solutionarea cererii dumneavoastra, va vom informa fara intarziere si cu privire la aceasta situatie.
12.    Daca veti considera ca nu am solutionat toate cererile dumneavoastra sau sunteti nemultumiti de raspunsurile oferite, puteti formula o plangere catre ANSPDCP sau va puteti adresa instantelor de judecata competente.

VI.    CAT PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL?

13.    Daca ati optat sa primiti comunicari prin Newsletter, vom stoca datele dumneavoastra pentru a va furniza acest serviciu timp de 2 ani de la ultima dumneavoastra interactiune cu comunicarile transmise. Dupa trecerea acestei perioade de 2 ani, va vom solicita din nou consimtamantul pentru ca dumneavoastra sa puteti beneficia in continuare de Newsletterul nostru daca doriti acest lucru.
14.    In orice caz si in orice moment, daca hotarati ca nu mai doriti sa primiti Newsletterul nostru si va retrageti consimtamantul, nu vom mai prelucra datele dumneavoastra personale in acest scop.
15.    Ca regula generala, vom sterge datele dumneavoastra personale atunci cand acestea nu mai sunt necesare pentru scopul in care au fost colectate sau cand va retrageti consimtamantul in situatia in care prelucrarea datelor dumneavoastra se intemeiaza pe consimtamant. Reprezinta exceptii de la aceasta regula cazurile in care prelucrarea datelor personale este necesara in baza unor prevederi legale sau daca suntem indreptatiti sa continuam respectiva prelucrare. De asemenea, datele dumneavoastra personale vor putea fi pastrate de catre noi pentru o perioada mai mare fata de cele indicate anterior, numai in acele situatii in care stergerea imediata a acestora ar necesita suprascrierea sistemelor noastre de back-up si recuperare in caz de dezastru.

VII.    CE SE INTAMPLA CU DATELE PERSONALE IN RAPORT CU ALTE PERSOANE?

16.    VESTIMENT EVOLUTIV nu divulga si nu transfera datele dumneavoastra personale catre terti. Cu titlu de exceptie de la aceasta regula, in situatiile in care divulgarea sau transferul este necesara ori daca suntem obligati prin lege, va vom informa in cel mai scurt timp posibil asupra acestui fapt, cu exceptia cazului in care legea aplicabila ne interzice sau ne impiedica sa facem o astfel de informare.
17.    In cazul in care vom divulga sau transfera datele dumneavoastra personale catre terti, vom face acest lucru cu respectarea dispozitiilor legale aplicabile si cu adoptarea de masuri pentru protectia, integritatea si securizarea acestora.
18.    Pentru prelucrarea datelor personale putem folosi persoane imputernicite, (cu titlu de exemplu: prestatori si furnizori de servicii IT, management de baze de date sau contacte, contabilitate, organizatori de evenimente, etc.). VESTIMENT EVOLUTIV va incheia cu toti acesti imputerniciti contracte care reglementeaza regimul de prelucrare a datelor personale si asigura ca acestia isi asuma obligatiile legale de prelucrare a datelor personale si ofera un nivel adecvat de protectie si securizare al datelor personale, respectand intocmai dispozitiile legale aplicabile in materie.

VIII.    CUM SECURIZAM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

19.    Toate datele personale prelucrate de catre VESTIMENT EVOLUTIV sunt protejate impotriva amenintarilor, prin masuri electronice si fizice de securitate si infrastructura IT corespunzatoare dar si prin proceduri interne de management de personal si acces ce asigura descoperirea, notificarea si documentarea oricaror eventuale incalcari ale securitatii datelor cu caracter personal.
20.    In situatia putin probabila a unei incalcari a securitatii datelor cu caracter personal, cu risc pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, vom notifica Autoritatea Nationala de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal si va vom informa cu privire la aceasta situatie.

IX.    ACTUALIZAREA PREZENTEI INFORMARI:

21.    Va recomandam sa accesati periodic aceasta sectiune intrucat in masura in care vom modifica prezenta Informare, vom publica o noua versiune actualizata pe aceasta pagina web, versiune care va inlocui Informare.
22.    Daca nu ati gasit raspuns intrebarilor dumneavoastra in acest document sau daca aveti orice alte nelamuriri cu privire la datele dumneavoastra personale sau modul in care le prelucram va rugam sa ne contactati folosind oricare din metodele de mai jos:

–    adresa de e-mail: office@vestimentevolutiv.ro
–    telefon: +(40) 234 58 01 74
–    adresa de corespondenta: Str. Castanilor, nr. 1, cod poștal 600352, Bacău, România

Prezentul document poate fi descarcat in format printabil de aici.